Ilse Houben

Kom helemaal tot ontspanning!

Ilse Houben 


Op mij 30 ben ik begonnen met mijn zaak “het nu moment” waar ik op maandag yoga gaf, op dinsdag meditatie en op vrijdag lezing gaf over de kracht van leven in het nu moment. Ik heb naast mijn bijberoep ook steeds actief geweest als vroedvrouw en verpleegkundige.


Vanaf mijn 16de had ik interesse in massage en iedereen die pijn had masseerde ik om zo de pijn te verlichten en soms lukte het me de pijn weg te nemen. Ik starte met het volgen van cursussen in het centrum”natuurlijk genezen” Ik volgde er Osho rebalancing. Ik zie me daar nog ademhalingsoefeningen doen, we moesten lange tijd diep in en uit ademen. Een andere oefening was als we op de rug lagen onze benen afwisselend plooien en strekken en dit heel snel tot we al onze frustratie kwijt waren. Daarna voelde ik een diepe ontspanning en heel mijn lichaam tintelde.


Lea had een centrum in brasschaat daar ging ik naartoe voor de bachbloesems. Altijd als ik me niet in balans voelde emotioneel zoals angst, onzekerheid,… ging ik er naartoe en kreeg ik bachbloesems die me hielpen in balans te komen. Bedankt Lea


Op mijn 17 ontmoette ik Gabrielle, ze was als een aartsengel voor me. Ik ging ernaartoe voor mijn horoscoop te bespreken. De gesprekken die ik met haar had waren altijd heel bewogen. Zij gaf me heel veel wijsheden mee die ik soms pas later begreep. Ik kocht er ook gezuiverd water. Haar man Steven schreef boeken en was ook een heel spiritueel man. Tot mijn dertigste ging ik elk jaar naar haar om zo de planeetstanden te bespreken en de uitwerking daarvan op mijn leven.

Met 5 planeten die onder invloed van Boogschutter staan zijnde de zon, Mercurius, mars, neptunus en venus kan het ook niet anders dan dat ik altijd op reis ben in mijn gedachte en in de realiteit.

Ik herinner me nog dat ik elk half jaar een andere filosofie had, ik las een boek over de werking van edelstenen en iedereen die ik zag overtuigde ik om een edelsteen te dragen.

Dan las ik een boek over reïncarnatie en probeerde ik iedereen te overtuigen dat dit bestaat.

Dan las ik een boek van “een blik in het hiernamaals” van Jozef Rulof en dan was ik hier helemaal weg van en vertelde ik over hoe het leven na de dood eruit ziet volgens Jozef Rulof. Ik probeerde altijd iedereen te overtuigen van mijn huidige filosofie, toen las ik een nieuw boek en mijn filosofie veranderde weer. Tot mijn 38ste evolueerde mijn filosofie en geloof naar de filosofie en geloof dat ik nu heb. Ik was op zoek naar mezelf, naar de waarheid.

Ik onderzocht, het chakrasysteem, yoga, meditatie, edelstenen, bachbloesems, leven na de dood, boeddhisme, de kracht in jezelf, transformatie naar innerlijk welzijn, magnetiseren, aarding, jezelf beschermen, de engelen, god, verschillende religies, je kan je leven helen van louisa Hay,…

En een boogschutter reist graag, ik ben mijn ouders oneindig dankbaar voor de ontelbare uitstapjes en korte en lange reizen dat ik met hen gemaakt heb. Ik ben mijn ouders ook oneindig dankbaar voor hun liefde voor mij en om er altijd voor me te zijn. En voor hun steun en hulp op elk vlak. Ik heb echt gouden ouders en daar ben ik oneindig dankbaar voor.

bedankt lieve ma en pa.

In 2006 ontmoette ik mijn goeroe Mata Amritanande Mayi Devi, de Divine Mother, Moeder Amma, de knuffelmoeder. Ik hou veel van mijn goeroe Amma. Ze heeft me verder geleid op het spirituele pad naar de verlichting. Alle vragen die nog niet beantwoord waren werden door haar duidelijk. Alle puzzelstukjes van halve waarheden vielen als een puzzel in elkaar. Mijn filosofie en geloof was compleet ik wist het nu en het is nog steeds hetzelfde. Het pad naar de verlichting is prachtig. De spirituele zoektocht is prachtig het is een prachtige zoektocht naar jezelf naar je ware innerlijke kern van licht en liefde. Het is als een ui waarvan je elke pel afpelt tot je aan de kern komt. Ondertussen huil je soms om bepaalde onverwerkte emoties of ervaringen los te laten en ook om onderbewuste waarheden in het bewuste te brengen.

Op weg naar deze kern kom je ook talenten en gaven tegen die je nog niet helemaal tot ontwikkeling hebt gebracht want we zijn ongelimiteerde wezens met ongelimiteerde talenten en gaven. Wanneer we tot deze kern komen van wie we zijn dan voelen we ons altijd goed ook als het tegenzit want dan voel je een innerlijke rust een innerlijke zekerheid een innerlijke liefde voor jezelf en ieder levend wezen.

Ik reisde in India, America en Europa het was een ongelooflijke ervaring.

Om de 3 dagen komt Amma met een groep van 400 tot 1000 devoties ( vrijwilligers van de organisatie “embracing the world”) in een stad aan. Daar hielp ik mee met het organiseren van het event. Iedereen heeft zijn taak. Het programma bestond uit meditatie, devotionele liederen zingen, lezing over het spirituele leven met tips en tricks meestal op een heel ludieke manier verteld met voorbeelden.

Dit is een voorbeeld dat Amma verteld tijdens haar lezing

Een probleem dat iemand anders heeft kan morgen jouw probleem worden dus kan je beter ieder persoon die vraagt om hulp of hulp nodig heeft deze proberen te helpen.

Het is zoals dat je op de 10 de verdieping woont en je ziet het branden op de eerste verdieping. Als je dan zegt dat is mijn probleem niet ik ga die persoon niet helpen kan de brand uitbreiden naar de 10 verdieping en wordt het ook jouw probleem. Dus zeg nooit het is mijn probleem niet probeer te helpen zoveel je kan.

Uzelf iets Aantrekken doet dat niet enkel kleren kun je aantrekken. Dat is een uitspraak van mijn bomma even tussen haakjes… zij was ook een heel wijze vrouw.

Na de meditatie, de zang en de lezing begint Amma aan haar knuffel marathon dat tussen de 4 a 8 en soms wel 12uur kan duren afhankelijk van hoeveel volk er komt. Want Amma blijft doorgaan met Darshan( omhelzing van een verlichte ziel) geven tot iedereen die een Darshan wil die dag er 1 kan krijgen. Tijdens de Darshan gaan er allerlei activiteiten door een beetje te vergelijken met een muzikaal event zoals Torhout Werchter maar dan spiritueel. Tijdens de Darshan zijn er muzikale optredens en dansoptredens. Er staan vele verkoopstanden met allerhande wierook, kledij, foto’s, juwelen, wellness producten,… Er zijn ook 3 restaurants waar er Indisch en westers kan gegeten worden. De opbrengst van deze verkoop gaat naar de organisatie “embracing the world”. Deze organisatie heeft scholen, ziekenhuizen opgericht in India en de wereld en geeft scholarships aan studenten, geeft eten aan armen, bouwt huizen voor daklozen.

Naar zo een event komen gemakkelijk 12000 mensen op 3 dagen tijd.

De vrijwilligers die meereizen met de groep hebben allerlei taken zoals opbouwen podium, techniek, security, helpen in het restaurant en/ of in de keuken, massage, horoscoop laten bestuderen en nog veel meer. Er worden wafels verkocht er is een koffieshop en er zijn heel wat infostanden over de werking van de organisatie “embracing the world”.

Het is ook een event waar je gelijkgestemde zielen tegenkomt zoals op de spirituele beurzen en dat is ook een fantastisch gevoel. Ik ken nog steeds vele mensen van de groep en ze zijn voor mij zoals een spirituele familie.​